Prijavite se na newsletter i osvojite vaučer dobrodošlice u iznosu od 10 %* popusta na sljedeću kupnju     Prijavite se sada

Prijavite se na newsletter i osvojite vaučer dobrodošlice u iznosu od 10 %* popusta na sljedeću kupnju     Prijavite se sada

General

Informacijama o zaštiti podataka

Postavke privatnosti


U postavkama privatnosti možete vidjeti koje usluge upotrebljavamo i u svakom trenutku sami odlučiti jeste li i u kojoj mjeri s njima suglasni, a postavke možete promijeniti i naknadno. Obrada se provodi na temelju vaše privole u skladu s čl. 6. st. 1. toč. a odn. ev. čl. 49. st. 1. pods. 1. toč. a OUZP-a.
Obavijest o zaštiti podataka


Dobro došli u našu internetsku trgovinu! Zahvaljujemo vam na zanimanju za naše poduzeće. Zaštita vaših osobnih podataka vrlo nam je značajna. Vaše podatke obrađujemo u skladu s primjenjivim pravnim propisima o zaštiti osobnih podataka, a posebice s Općom uredbom EU-a o zaštiti podataka (OUZP) i regionalnim provedbenim zakonodavstvom koje za naše poduzeće vrijedi u pojedinoj zemlji.


U svojoj Obavijesti o zaštiti podataka objašnjavamo vam koje osobne podatke prikupljamo putem naše internetske stranice, u koju svrhu ih upotrebljavamo, kada ih brišemo te kojim sigurnosnim mjerama vaše podatke štitimo na najbolji mogući način. Priopćavamo vam i dotičnu pravnu osnovu koja nam dozvoljava odgovarajuću obradu podataka. Osim toga, obavještavamo vas i o vašim zakonski utvrđenim pravima u vezi s obradom tih podataka. Kako bismo vas na najtransparentniji mogući način obavijestili o našim načinima obrade podataka, najprije ćemo vas informirati o obradi osobnih podataka, a zatim ćemo detaljno objasniti sljedeće teme:

Osobni su podaci informacije koje omogućavaju identificiranje fizičke osobe. To su prvenstveno ime, datum rođenja, adresa, broj telefona, adresa e-pošte, ali i vaša IP adresa.


Anonimni su podaci oni koji ni na koji način ne upućuju na korisnika.


Odgovorno tijelo po pitanju zakona o zaštiti podataka je:


s.Oliver Sales GmbH & Co. KG
Ostring
D-97228 Rottendorf, Njemačka


Telefon: 0800 868 869*

E-pošta: onlineshop@hr.soliver.com


*Primjenjuje se redovna tarifa za fiksne mreže vašeg pružatelja usluga, možda bez naknade uz paušalnu cijenu, moguća su odstupanja kod mobilne tarifePrikupljanje podataka / osobni podaci


Osobne podatke prikupljamo u skladu sa zakonskim odredbama. Sve osobne podatke koje navedete na našoj internetskoj stranici obrađujemo u svrhe detaljnije opisane u nastavku. To se provodi u okviru navedenih zakonskih propisa odnosno samo uz vašu suglasnost.


Dopušteni načini obrade podataka opisani su prvenstveno u čl. 6. OUZP-a. s.Oliver prikuplja osobne podatke ako

 • ste dali suglasnost za to (čl. 6. st. 1. toč. a odn. st. 1. podst. 1 toč. a OUZP-a),
 • su podaci potrebni za izvršenje ugovora / predugovornih mjera (čl. 6. st. 1. toč. b OUZP-a),
 • su podaci potrebni za izvršenje pravne obveze (čl. 6. st. 1. toč. c OUZP-a) ili
 • su podaci potrebni za zaštitu legitimnih interesa našeg poduzeća, pod uvjetom da ih vaši legitimni interesi ne nadmašuju (čl. 6. st. 1. toč. f OUZP-a). Smatramo da se o prevladavajućim legitimnim interesima za obradu podataka posebice radi u sljedećim slučajevima:
  1. Mjere praćenja i upotreba kolačića
   Kako bismo vam pružili optimalno korisničko iskustvo u našoj internetskoj trgovini i kroz naše promidžbene oglase, prilagođeno vašim individualnim potrebama, surađujemo s različitim pružateljima usluga i tehnologija i pritom upotrebljavamo kolačiće i različite načine praćenja posjetitelja. Pritom se, koliko je to moguće, oslanjamo na naš legitiman interes za obradu podataka, no najčešće ipak od vas tražimo privolu (čl. 6. st. 1. toč. a odn. čl. 49. st. 1. pods. 1. toč. a OUZP-a), koju naravno možete opozvati kad god želite. Detaljne informacije pronaći ćete u rubrici „Mjere praćenja i upotreba kolačića“.

  1. Sprečavanje prevara i neplaćanja
   Kako bi se smanjila opasnost od neplaćanja, tijekom postupka narudžbe provodimo provjeru boniteta koja utječe na odabir prikazanih načina plaćanja. Naš djelatnik naknadno provjerava sve predane narudžbe ocijenjene kao sumnjive i provodi odgovarajuće mjere za sprečavanje prevare. Više informacija pronaći ćete u rubrici: "Sustavi plaćanja / provjera boniteta / sprečavanje prevara".

  1. Zaštita sigurnosti naših sustava / utvrđivanje kvarova
   Iz razloga tehničke sigurnosti, a posebice za obranu od pokušaja napada na naš internetski poslužitelj, pohranjujemo podatke u skladu s čl. 6. st. 1. toč. f OUZP-a. Veza s pojedinačnim korisnikom se ne uspostavlja. Prvenstveno prikupljamo sljedeće podatke: internetski preglednik i operativni sustav koji upotrebljavate / naziv pružatelja internetskih usluga / podatke o internetskoj stranici s koje nas posjećujete / podatke o internetskim stranicama koje kod nas otvarate / datum i vrijeme posjete / naziv tražene datoteke / npr. je li datoteka prenesena / količinu prenesenih podataka / IP adresu koju vam je dodijelio vaš pružatelj internetskih usluga. S prikupljenim osobnim podacima postupamo povjerljivo.Trajanje pohrane odnosno kriteriji za utvrđivanje trajanja


Društvo s.Oliver Sales GmbH & Co. KG vaše osobne podatke obrađuje i pohranjuje samo tijekom vremena potrebnog za ostvarenje dotične svrhe obrade ili toliko dugo dok traje propisano razdoblje čuvanja podataka (posebice prema trgovačkim i poreznim zakonima). Po ostvarenju svrhe odn. isteku obveze čuvanja odgovarajući se podaci rutinski brišu.Prenošenje podataka


U određenim slučajevima obrađeni osobni podaci moraju se u okviru obrade podataka prenijeti. U tom pogledu postoje različite lokacije i kategorije primatelja.


Unutarnje lokacije

Ako je potrebno, vaše osobne podatke prenosimo unutar grupacije s.Oliver (s.Oliver Sales GmbH & Co. KG). Naravno, ispunjavamo s time povezane pravne okvirne uvjete i osiguravamo pravilnu obradu vaših podataka. Pristup vašim osobnim podacima imaju isključivo ovlašteni djelatnici, kojima je zbog provođenja njihove aktivnosti potreban pristup podacima, kao npr. za izvršavanje vaše narudžbe ili kontakt u slučaju pitanja.


Vanjske lokacije

Osobni se podaci uz zaštitu pravnih zahtjeva prenose sljedećim kategorijama djelatnika:

 • pružateljima usluga u okviru izvršenja narudžbe
 • pružateljima usluga transporta, dostavljačima, pružateljima usluga plaćanja
 • poduzećima koja provode provjeru boniteta
 • poduzećima koja pružaju usluge marketinga
 • pružateljima usluga u okviru komunikacijskih sustava
 • državnim tijelima i ustanovama, ukoliko je to obavezno odn. potrebno

Siguran prijenos vaših podataka


Kako bismo na najbolji mogući način podatke koji su pohranjeni kod nas zaštitili od namjerne zloupotrebe, gubitka, uništenja ili pristup neovlaštenih osoba, upotrebljavamo odgovarajuće tehničke i organizacijske sigurnosne mjere. Sigurnosne razine trajno se provjeravaju u suradnji sa stručnjacima za sigurnost i prilagođavaju novim sigurnosnim standardima.


Sigurnost vaših podataka bitna nam je i tijekom prijenosa unutar grupacije s.Oliver ili prijenosa našim partnerima / trećim stranama odabiremo odgovarajuće sigurne postupke prijenosa.


Prijenos podataka načelno se odvija putem šifrirane veze. U tu svrhu upotrebljavamo najsuvremenije protokole kao npr. TLS 1.2 s PFS-om.


Razmjena podataka sa i na našu internetsku stranicu prema tome se odvija isključivo u šifriranom obliku. Kao protokol za prijenos na našim internetskim stranicama nudimo HTTPS, uz primjenu aktualnih protokola za šifriranjePoveznice na stranice drugih ponuđača


Na našoj se internetskoj stranici nalaze i jasno istaknute poveznice na internetske stranice drugih poduzeća. Ako postoje poveznice na internetske stranice drugih ponuđača, mi nemamo nikakav utjecaj na njihov sadržaj. Stoga za te sadržaje ne možemo preuzeti nikakva jamstva ni odgovornost. Za sadržaje tih stranica odgovorni su dotični ponuđači ili vlasnici. Prilikom kreiranja poveznica na te stranice provjerili smo postoje li na njima kršenja ili vidljive povrede zakona. U trenutku kreiranja poveznica nisu primijećeni nezakoniti sadržaji. No trajna provjera sadržaja povezanih stranica nije moguća ako ne postoji konkretna sumnja u kršenje zakona. Ako se otkriju povrede zakona, takve se poveznice odmah uklanjaju.Prava predmetnih osoba


U nastavku vas obavještavamo o pravima koja su vam kao predmetnoj osobi besplatno dostupna.

 • Informiranje: Rado ćemo vas informirati o tome posjedujemo li i obrađujemo li vaše osobne podatke, i ako da, koje.
 • Ispravak podataka: Ako su vaši podaci kod nas pogrešno navedeni, rado ćemo ih ispraviti.
 • Ograničenje: Pod određenim pravnim uvjetima možete ograničiti obradu svojih osobnih podataka. To je, primjerice, slučaj ako osporavate istinitost podataka koje imamo.
 • Brisanje: vaše osobne podatke rado ćemo obrisati na zahtjev, neovisno o našim pravilima u pogledu brisanja, ukoliko je to moguće iz pravnih razloga.
 • Prigovor: Imate pravo uložiti prigovor na postupke obrade vaših osobni podataka koje smo proveli ako navedete posebne razloge.
 • Opoziv: Ukoliko ste nam dali privolu za obradu podataka, možete je, naravno, bez navođenja razloga opozvati s budućim djelovanjem.
 • Prenosivost podataka: Osobne podatke koji se odnose na vas, a koje smo dobili u okviru sklapanja ugovora ili privole putem automatiziranog postupka obrade podataka rado ćemo vama ili trećoj osobi koju za to odredite dostaviti u uobičajenom strojno čitljivom formatu.

Svoja prava predmetne osobe u svakom trenutku možete iskoristiti u svakom trenutku putem navedeni načina za stupanje u kontakt ili se s nama posavjetovati o zaštiti podataka. Naša organizacija za zaštitu podataka u svakom vam je trenutku dostupna na adresi datenschutz@soliver.com gerne zur Verfügung.Nadzor prava na pritužbu


U svakom ste se trenutku slobodni obratiti vašem nadležnom nadzornom tijelu. Alternativno, možete se obratiti i nadležnom nadzornom tijelu, to je:


Bayerisches Landesamt für Datenschutzaufsicht
Postfach 606
91511 Ansbach
Njemačka


Ostala pitanja

U svakom se trenutku možete s punim povjerenjem obratiti našoj organizaciji za zaštitu podataka na adresu datenschutz@soliver.comMjere praćenja i upotreba kolačića


Kao što smo naveli na početku, želimo vam pružiti optimalno korisničko iskustvo u našoj internetskoj trgovini i kroz naše promidžbene oglase, prilagođeno vašim individualnim potrebama. U tu svrhu surađujemo s različitim pružateljima usluga i tehnologija i pritom upotrebljavamo kolačiće i različite načine praćenja posjetitelja. U nastavku donosimo detaljne informacije:


Internetska analiza Econda

U svrhu prikladnog oblikovanja i optimizaciju ove internetske stranice pomoću rješenja i tehnologija društva econda GmbH, Zimmerstraße 6, 76137 Karlsruhe (www.econda.de) prikupljamo sljedeće anonimizirane podatke:

 • informacije o uređaju koji upotrebljavate (npr. operativni sustav, preglednik, rezolucija zaslona, zadani jezik
 • informacije o stranicama koje ste posjetili (npr. kategorija ili stranica s detaljnim opisom proizvoda)
 • informacije u sklopu postupka naručivanja (npr. broj narudžbe, spol, datum rođenja, način dostave i plaćanja, adresa)
 • informacije o načinu pristupa (npr. dolazak na stranicu preko newslettera, drugih internetskih stranica ili drugih internetskih načina oglašavanja)

Opseg podataka koji se pohranjuju i obrađuju ograničen je isključivo na provedbu statističkih vrednovanja u okviru alata econda Analytics. U tu svrhu upotrebljavamo kolačiće koji nam omogućavaju da prepoznamo vaš internetski preglednik. Vaša IP adresa neposredno nakon dolaska na stranicu postaje neprepoznatljiva, što onemogućava povezivanje korisničkih profila s IP adresama.


Prikupljanje podataka i primjena alata potrebni su iz tehničkih razloga, kako bismo trajno optimizirali funkcije i prikaze svoje internetske stranice na različitim uređajima, operativnim sustavima i preglednicima i oblikovali što zanimljiviju ponudu za vas kao korisnika i stoga se temelji na legitimnom interesu prema čl. 6. st.1. toč. f OUZP-a. Prikupljeni podaci čuvaju se 5 godina, a nema prijenosa u treće zemlje.


Dozvolu za obradu podataka možete opozvati ovdje.


Google Analytics (Čl. 6. st. 1. toč. a GDPR-a EU-a/ čl. 6. st. 1. toč. f GDPR-a EU-a)

Ova internetska stranica koristi Google Analytics, uslugu internetske analize koju pruža Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska ("Google") na temelju Vašeg pristanka (članak 6. stavak 1. toč. 1. a GDPR-a EU-a. Google Analytics koristi takozvane "kolačiće". To su tekstualne datoteke koje su pohranjene na Vašem uređaju i koje omogućuju analizu Vašeg korištenja internetske stranice. Tako pohranjeni podaci obično se prenose na Google poslužitelj u SAD -u i tamo se pohranjuju. Ako je aktivirana anonimizacija IP-a, Google će skratiti vašu IP adresu. Googleova neograničena procjena provodi se samo u iznimnim slučajevima.


U ime operatora ove internetske stranice, Google će koristiti ove podatke za procjenu vaše upotrebe internetske stranice, za sastavljanje izvješća o aktivnostima internetske stranice i za pružanje drugih usluga koje se odnose na aktivnosti internetske stranice i korištenje interneta. IP adresa koju Vaš preglednik prenosi kao dio Google Analyticsa neće se spojiti s drugim Googleovim podacima.


Osobni podaci korisnika bit će izbrisani ili anonimizirani nakon 26 mjeseci. Pristanak možete opozvati u bilo kojem trenutku s budućim učinkom. Kako biste izvršili opoziv, deaktivirajte ovu uslugu u "Alatu za prihvaćanje kolačića" na internetskoj stranici. S Googleom smo sklopili ugovor o obradi narudžbe za korištenje Google Analyticsa, kojim je Google obvezan štititi podatke posjetitelja naše internetske stranice i ne prosljeđivati ih trećim stranama.


Ova usluga može prikupljene podatke proslijediti u drugu zemlju. Napominjemo da ova usluga može prenositi podatke izvan Europske unije i Europskog gospodarskog prostora i u zemlju koja ne nudi odgovarajuću razinu zaštite podataka. Ako se podaci prenose u SAD, postoji opasnost da američka tijela obrade Vaše podatke radi kontrole i praćenja, a da pritom nemate nikakvih pravnih lijekova. Međutim, poduzimamo moguće mjere potrebne prema zakonu o zaštiti podataka u skladu sa člankom 44. i dalje GDPR EU-a kako bismo utvrdili razinu zaštite podataka u trećim zemljama.


Dodatne informacije o Google Analyticsu možete pronaći ovdje: https://policies.google.com/privacy?hl=de&gl=de


Ako odbijete korištenje klasičnog Google Analyticsa odbijanjem upotrebe kolačića na našoj poruci o pristanku, gore navedeni osobni podaci neće biti zabilježeni za Vas. Na primjer, nećete biti prepoznati kada ponovno posjetite našu internetsku stranicu. Generira se samo jedan ID sesije, koji se obnavlja pri svakom posjetu. Kako biste i dalje mogli generirati statističku procjenu naše internetske stranice, vaša dob, spol, država, skraćeni poštanski broj (97XXX) i ID transakcije povezani su s ovim privremenim ID-om sesije. Osim toga, bilježi se IP adresa koju pak skraćuje Google. Googleova neograničena procjena provodi se samo u iznimnim slučajevima.


Te čisto statističke analize temeljimo na svom legitimnom interesu u skladu s člankom 6. stavkom 1. točkom (f) EU GDPR-a. Možete spriječiti Google Analytics u prikupljanju ovih podataka klikom na sljedeću poveznicu. Bit će postavljen kolačić za isključivanje koji sprječava prikupljanje Vaših podataka pri budućim posjetima ovoj internetskoj stranici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de


Google Tag Manager (čl. 6. st. 1. t. (f) EU GDPR-a)

Ova internetska stranica koristi Google Tag Manager tvrtke Google Ireland Limited, Google Building Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irska. Ova usluga omogućuje upravljanje oznakama internetskih stranica putem sučelja. Sam alat Upravitelj oznaka (Tag Manager) (koji implementira oznake) domena je bez kolačića. To znači: U načelu se ne koriste kolačići te se ne bilježe osobni podaci. Google upravitelj oznaka pokreće druge oznake, koje pak mogu prikupljati podatke. No Google upravitelj oznaka ne pristupa tim podacima. Ako je deaktivacija odabrana na razini domene ili kolačića, ona će ostati na snazi za sve oznake za praćenje koje su implementirane s Google upraviteljem oznaka.


Dodatne informacije možete pronaći na: http://www.google.com/tagmanager/use-policy.html


Usercentrics (čl . 6.st. 1. t. c, GDPR-a EU-a)

Koristimo platformu za upravljanje pristankom Usercentrics Consent Management Plattform. Vlasnik je Usercentrics GmbH, Sendlinger Strasse 7, 80331 München. Platforma za upravljanje pristankom Usercentrics prikuplja podatke o uređaju, podatke o pregledniku, podatke o uključivanju i isključivanju, datum i vrijeme posjeta, zahtjeve za URL-ove i putanju internetske stranice putem JavaScripta. Ovaj JavaScript omogućuje Usercentrics GmbH da korisnike obavijesti o određenim oznakama i internetskim tehnologijama na našoj internetskoj stranici te da dobije, upravlja i dokumentira pristanak korisnika. Pravna osnova za obradu podataka je članak 6. Članak 1., stavak 1. točka.c i f GDPR-a EU-a, jer smo zakonski obvezni pružiti dokaze o pristanku (u skladu s člankom 7. stavkom 1. GDPR -a EU-a). Cilj je znati preferencije korisnika i primijeniti ih u skladu s tim, kao i dokumentiranje istih na pravno siguran način. Podaci će se izbrisati čim više nisu potrebni za bilježenje te izostanu zakonski zahtjevi za zadržavanje. Podaci o pristanku (pristanak i opoziv pristanka) čuvaju se tri godine. Podaci će se zatim odmah izbrisati ili, na zahtjev, proslijediti odgovornom tijelu u obliku izvoza podataka. Korisnik može trajno spriječiti izvršavanje JavaScripta u bilo kojem trenutku postavljanjem odgovarajućih postavki u svom pregledniku, što bi također spriječilo Usercentrics u izvođenju JavaScripta. Dodatne informacije o zaštiti podataka kod tvrtke Usercentrics mogu se pronaći na: https://usercentrics.com/privacy-policy/


Internetske tražilice

Kako biste i ubuduće jednostavno pronašli našu internetsku trgovinu u relevantnim upitima na najčešće korištenim tražilicama, upotrebljavamo načine praćenja posjetitelja tih tražilica u svrhu optimiziranja svojih oglasa. Za određivanje relevantnosti oglasa, npr., prikupljamo podatke o kategoriji trgovine koja je zanimala posjetitelja i je li nešto naručio. Ti se podaci u anonimiziranom obliku prenose pružateljima usluge tražilice. Uz vašu suglasnost podaci se po potrebi prenose u treću zemlju izvan EU, u kojoj je možda potrebna niža razina zaštite podataka nego u EU (čl. 49. st. 1. pods. 1. toč. a OUZP-a).


Usluge Google AdWords remarketing i praćenje konverzija

Naša internetska stranica upotrebljava opcije usluge Google AdWords Remarketing, pomoću kojih ju oglašavamo u rezultatima pretraživanja na Googleu, kao i na trećim stranicama. Pružatelj usluge je društvo Google LLC., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD („Google“). U tu svrhu Google postavlja kolačić u preglednik vašeg krajnjeg uređaja, koji automatski pomoću pseudonimiziranog ID-ja i na temelju stranica koje ste posjetili omogućuje oglašavanje prilagođeno vašim interesima. Obrada se provodi na temelju vaše privole u skladu s čl. 6. st. 1. toč. a OUZP-a. Tu opciju možete isključiti u postavkama privatnosti kad god želite. Imajte na umu da se uz vašu privolu podaci eventualno prenose u treću zemlju izvan EU/EGP-a, u kojoj je možda potrebna niža razina zaštite podataka nego u EU (čl. 49. st. 1. pods. 1. toč. a OUZP-a).


Opsežnija obrada podataka provodi se samo ako ste Googleu dali suglasnost za spajanje vaše povijesti pretraživanja interneta i aplikacija s vašim Google računom i da se podaci s vašeg Google računa upotrebljavaju za personaliziranje oglasa koji vam se prikazuju na internetu. Ako ste u tom slučaju u trenutku posjeta našoj internetskoj stranici prijavljeni u Google, Google vaše podatke zajedno s podacima usluge Google Analytics upotrebljava za određivanje i kreiranje ciljnih skupina za remarketing na različitim uređajima. U tu se svrhu vaši osobni podaci spajaju prvenstveno s podacima usluge Google Analytics za kreiranje ciljnih skupina.


Ova stranica upotrebljava program za internetsko oglašavanje „Google AdWords“, a u okviru njega praćenje konverzija društva Google LLC., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD („Google“). Ponudu Google Adwordsa upotrebljavamo kako bismo pomoću sredstava za oglašavanje (tzv. Google Adwordsa) na vanjskim internetskim stranicama ukazali na naše atraktivne ponude. Iz podataka promidžbenih kampanja možemo odrediti koliko su učinkoviti pojedini načini oglašavanja. Na taj način slijedimo svoj interes da vam prikažemo oglase koji vas zanimaju, da vam stranicu učinimo zanimljivijom i postignemo pravedan izračun troškova oglašavanja.


Kolačić za praćenje konverzije postavlja se kad korisnik klikne na neki AdWords oglas koji je postavio Google. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vašem računalu. Kolačići u pravilu prestaju važiti nakon 30 dana i ne služe za osobnu identifikaciju. Ako korisnik posjeti određene dijelove naše internetske stranice, a kolačić još nije istekao, Google i mi možemo prepoznati da je korisni kliknuo na oglas, što ga je preusmjerilo na tu stranicu. Svaki klijent programa Google AdWords dobiva drugačiji kolačić. Prema tome, kolačići se ne mogu pratiti preko internetskih stranica klijenata programa Google AdWords. Podaci prikupljeni pomoću kolačića za praćenje konverzije služe za izradu statistika o konverziji za klijente programa Google AdWords koji prate konverziju. Klijenti dobivaju podatak o ukupnom broju korisnika koji su kliknuli na njihov oglas i bili preusmjereni na stranicu u koju je ugrađena oznaka za praćenje konverzija. No ne primaju informacije pomoću kojih bi se korisnici mogli osobno identificirati.


Postavljanje kolačića u svrhu oglašavanja na Googleu možete trajno deaktivirati klikom na sljedeću poveznicu: https://adssettings.google.com


Alternativno, na stranicama udruge za digitalno oglašavanje Digital Advertising Alliance na adresi www.aboutads.info možete se informirati o postavljanju kolačića i definirati postavke. Konačno, preglednik možete postaviti tako da vas obavještava o postavljanju kolačića i da za svaki pojedinačni odlučujete hoćete li ga prihvatiti ili isključiti prihvaćanje kolačića samo za neke slučajeve ili općenito. Neprihvaćanje kolačića može ograničiti funkcionalnost naše internetske stranice.


Društvo Google LLC ponekad prenosi osobe podatke u SAD. Imajte na umu da se uz vašu privolu podaci stoga prenose u treću zemlju izvan EU/EGP-a, u kojoj je možda potrebna niža razina zaštite podataka nego u EU (čl. 49. st. 1. pods. 1. toč. a OUZP-a).


Opsežnije informacije i odredbe za zaštitu privatnosti u pogledu oglašavanja i Googlea možete pronaći ovdje: http://www.google.com/policies/technologies/ads/


Bing Ads

Ova stranica upotrebljava tehnologiju za praćenje konverzije „Bing Ads“ korporacije Microsoft (Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, SAD). Pritom usluga Microsoft Bing Ads postavlja kolačić na vaše računalo ako ste na našu stranicu stigli preko oglasa usluge Microsoft Bing. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vašem računalu. Kolačići traju 180 dana i ne služe za osobnu identifikaciju. Ako korisnik posjeti određene dijelove naše internetske stranice, a kolačić još nije istekao, Microsoft i mi možemo prepoznati da je korisni kliknuo na oglas, što ga je preusmjerilo na ovu stranicu (stranicu konverzije). Ukoliko se pritom obrađuju vaši osobni podaci, to se odvija samo uz vašu prethodnu privolu u skladu s čl. 6. st. 1. toč. a OUZP-a. Imajte na umu da se uz vašu privolu podaci eventualno prenose u treću zemlju izvan EU/EGP-a, u kojoj je možda potrebna niža razina zaštite podataka nego u EU (čl. 49. st. 1. pods. 1. toč. a OUZP-a).


Podaci prikupljeni pomoću kolačića za praćenje konverzije služe za izradu statistika o konverziji, tj. za određivanje broja korisnika koji su nakon klika na neki oglas došli na stranicu konverzije. Na taj način saznajemo ukupan broj korisnika koji su kliknuli na naš oglas i bili preusmjereni na stranicu u koju je ugrađena oznaka za praćenje konverzija. No ne dobivamo podatke pomoću kojih bi se korisnici mogli osobno identificirati.


Ako ne želite sudjelovati u praćenju, možete opozvati privolu u postavkama privatnosti ili tako da u korisničkim postavkama svojeg preglednika deaktivirate kolačić za praćenje konverzije putem usluge Bing Ads. Tada se vaši podaci neće preuzimati u statistike za praćenje konverzije. Alternativno, na stranici za deaktiviranje za potrošače iz EU http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices/ možete provjeriti jesu li u vaš preglednik postavljeni Microsoftovi marketinški kolačići i deaktivirati ih.


Na internetskoj adresi u nastavku možete dobiti više informacija o odredbama o zaštiti podataka usluge Microsoft Bing Ads: https://privacy.microsoft.com/de-de/privacystatement


Crealytics

Upotrebljavamo uslugu za praćenje konverzije Crealytics, uslugu za analizu oglašavanja društva Crealytics GmbH, Salzufer 12, 10587 Berlin (u nastavku „Crealytics“). U tu svrhu postavljamo kolačiće i prikupljamo podatke o vašoj upotrebi naše internetske stranice. Podaci se, uključujući broj narudžbe i kupca te vašu skraćenu IP adresu, u svrhu obrade u pseudonimiziranom obliku prenose društvu Crealytics. Na ovaj se način prvenstveno određuje jeste li k nama stigli klikom na oglas društva Crealytics i je li on rezultirao željenim uspjehom koji smo definirali („konverzija“). Ti se podaci prenose na poslužitelju društva Crealytics u Njemačkoj i tamo se pohranjuju. Crealytics te podatke upotrebljava za generiranje analiza i procjenama upotrebe naše internetske stranice. I Crealytics te podatke po potrebi može prenijeti u treće zemlje, ako je to zakonski propisano. Crealytics vaše podatke čuva 9 tjedana. Nakon isteka tog roka podaci se brišu i čuvaju samo u obliku skupnih statistika. Pri prikupljanju podataka oslanjamo se na vašu privolu u skladu s čl. 6. st. 1. toč. a OUZP-a o odgovarajućoj obradi podataka koju naravno u svakom trenutku možete opozvati tako da promijenite postavke privatnosti. Podaci se ne prenose u treće zemlje.


Prikazno oglašavanje

Kako bismo vam i na vanjskim internetskim stranicama mogli prikazati relevantne reklamne bannere, surađujemo s mrežama i ponuditeljima usluga prikaznog oglašavanja. Za optimizaciju oglasa upotrebljavamo kolačiće i različite načine praćenja koji prikupljaju podatke o internetskim navikama posjetitelja, pohranjuju ih u kolačiće i u pseudonimiziranom ih obliku prenose pružateljima tehnologija. Uz vašu suglasnost podaci se po potrebi prenose u treću zemlju izvan EU, u kojoj je možda potrebna niža razina zaštite podataka nego u EU (čl. 49. st. 1. pods. 1. toč. a OUZP-a).


Partnerski marketing

Kako ne biste propustili zanimljive akcije i kako biste mogli iskoristiti bonus programe, surađujemo s partnerskim programima i upotrebljavamo njihove kolačiće i različite načine praćenja posjetitelja. Partnerski programi predstavljaju partnerske mreže pojedinačnih internetskih stranica, kao npr. portala s bonovima, bonus programa i blogera. Pomoću tehnologija određuje se je li sredstvo za oglašavanje koje je partner upotrijebio dovelo do narudžbe, od čega profitirate i vi i partner. Uz vašu suglasnost podaci se po potrebi prenose u treću zemlju izvan EU, u kojoj je možda potrebna niža razina zaštite podataka nego u EU (čl. 49. st. 1. pods. 1. toč. a OUZP-a).


Retargeting (ponovno ciljanje potencijalnih kupaca)

Kako bismo vam na vanjskim internetskim stranicama mogli ponuditi reklamne bannere s relevantnim proizvodima, npr. koje ste pogledali u našoj internetskoj trgovini, surađujemo s pružateljima usluga retargetinga. U tu se svrhu na našoj internetskoj stranici prikupljaju podaci o kretanju, npr. koje ste artikle pogledali ili stavili u košaricu. Nemojte se čuditi: Ako odlučite isključiti opciju prikupljanja podataka u svrhu retargetinga, otvorit će se novi prozor koji će vas odvesti na internetsku stranicu našeg pružatelja usluge retargetinga. Da osigurate da se podaci ubuduće više neće prenositi partneru, slijedite upute navedene na stranici i nakon toga pohranite podatke za završetak postupka. Uz vašu suglasnost podaci se po potrebi prenose u treću zemlju izvan EU, u kojoj je možda potrebna niža razina zaštite podataka nego u EU (čl. 49. st. 1. pods. 1. toč. a OUZP-a).


Društvene mreže

Kako bismo vam pokazali atraktivne akcije i oglase prilagođene vašim interesima na vašim omiljenim društvenim mrežama upotrebljavamo njihove kolačiće i tehnologije praćenja. U tu se svrhu podaci u pseudonimiziranom obliku prenose mrežama, koje ih po potrebi spajaju s ostalim podacima. Uz vašu suglasnost podaci se po potrebi prenose u treću zemlju izvan EU, u kojoj je možda potrebna niža razina zaštite podataka nego u EU (čl. 49. st. 1. pods. 1. toč. a OUZP-a).


Usluga Facebook Website Custom Audiences (alat Facebook Pixel za praćenje aktivnosti posjetitelja)

Ova stranica upotrebljava alat „Facebook Pixel“ društva Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, SAD („Facebook“), odnosno, ako živite u Europi, društva Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska.


Uz izričitu privolu korisnika, na taj se način može pratiti njihova aktivnost nakon što su vidjeli ili kliknuli na neki oglas na Facebooku. Taj postupak služi za analizu učinkovitosti reklamnih oglasa na Facebooku u statističke svrhe i za potrebe istraživanje tržišta i može pridonijeti budućem optimiziranju sredstava oglašavanja. Prikupljeni podaci za nas su anonimni pa ne možemo otkriti identitet korisnika. Međutim, Facebook pohranjuje i obrađuje podatke, pa je moguće povezivanje s pojedinačnim korisničkim profilom, a Facebook podatke može upotrebljavati u vlastite svrhe oglašavanja, u skladu sa svojim pravilima o upotrebi podataka (https://www.facebook.com/about/privacy/) verwenden kann.


Facebooku i njegovim partnerima možete dozvoliti uključivanje reklamnih oglasa na Facebooku i izvan njega. U tu se svrhu na vaše računalo može pohraniti kolačić.


Facebook Pixel osim toga prikuplja sljedeće podatke iz upotrebe naše internetske stranice: adresa e-pošte, spol, grad, regija, poštanski broj, zemlja, ime i prezime, broj telefona, datum rođenja. Facebook tako može povezati vaše podatke s nekim profilom na Facebooku i tamo primjenjivati vlastita sredstva oglašavanja.


Pri prikupljanju podataka oslanjamo se na vašu privolu u skladu s čl. 6. st. 1. toč. a OUZP-a o odgovarajućoj obradi podataka koju naravno u svakom trenutku možete opozvati tako da promijenite postavke privatnosti. Ako opozovete svoju privolu, vaši se podaci više neće upotrebljavati u tu svrhu i bit će obrisani ako to ne sprečavaju zakonska razdoblja čuvanja podataka. Bez opoziva podaci se čuvaju 180 dana. Nakon toga se automatski brišu.


Privolu za primjenu alata Facebook Pixel mogu dati samo korisnici stariji od 13 godina. Ako ste mlađi, zatražite dozvolu roditelja ili skrbnika. Uz vašu suglasnost podaci se po potrebi prenose u treću zemlju izvan EU, u kojoj je možda potrebna niža razina zaštite podataka nego u EU (čl. 49. st. 1. pods. 1. toč. a OUZP-a).


Upotrebu kolačića na svojem računalu možete deaktivirati tako da u postavkama preglednika odredite da se ubuduće na vaše računalo ne mogu postavljati kolačići odnosno da se postavljeni kolačići obrišu. No ako isključite sve kolačiće, možda više nećete moći upotrebljavati sve funkcije na našim internetskim stranicama.


Upotrebu kolačića trećih pružatelja usluga poput Facebooka možete deaktivirati i na stranici udruge za digitalno oglašavanje Digital Advertising Alliance: http://www.aboutads.info/choices/


Informacije o alatu Facebook Pixel i njegovu načinu rada možete pronaći ovdje: https://www.facebook.com/business/help/651294705016616.


Dozvolu za obradu podataka možete opozvati ovdje.


Personalizacija

Vaš individualni doživljaj prilikom kupovine od velike nam je važnosti! Kako bismo vam mogli ponuditi individualne preporuke proizvoda u internetskoj trgovini i newsletteru, prikupljamo podatke o vašim navikama priliko kretanja i kupovanja u našoj trgovini. U tu svrhu upotrebljavamo kolačiće i različite načine praćenja posjetitelja. Uz vašu suglasnost podaci se po potrebi prenose u treću zemlju izvan EU, u kojoj je možda potrebna niža razina zaštite podataka nego u EU (čl. 49. st. 1. pods. 1. toč. a OUZP-a).


Praćenje profila Ecoda

Kako bismo vam mogli ponuditi najbolje moguće iskustvo prilikom kupovanja u našoj internetskoj trgovini, kreiramo pseudonimizirane korisničke profile pomoću kojih vas i na internetu možemo detaljno savjetovati, baš kao i prodavač u osobnom razgovoru u s.Oliver prodavaonici. Na taj način možemo osigurati da vam se prvenstveno prikazuju proizvodi koji odgovaraju vašim interesima, a da se nezanimljive ponude izostave. To, nadalje, služi kako biste se bolje orijentirali u našoj internetskoj trgovini, jer se, na primjer, mogu prikazati proizvodi koje ste posljednje pogledali ili proizvodi s vašeg popisa.
Za kreiranje pseudonimiziranih profila prikupljamo različite podatke tijekom vaše posjete našoj internetskoj trgovini. To su između ostalog

 • - podaci o proizvodima koji vas zanimaju (proizvodi koje ste pogledali, proizvodi s vašeg popisa)
 • - podaci o vašoj aktivnosti vezanoj uz kupovinu (proizvodi u košarici, kupljeni proizvodi)
 • - podaci o narudžbi (broj narudžbe, spol, datum rođenja, način dostave i plaćanja)

Povezivanje tih podataka s profilom tek nakon privole u sklopu kreiranja profila ili prijavom postojećih klijenata kluba s.Oliver Card u internetsku trgovinu ili aplikaciju na temelju čl. 6. st. 1. toč. a OUZP-a. Nakon što date privolu, kreiramo ID pomoću kojeg vas prepoznajemo kao posjetitelja koji se vratio na stranicu. Nadalje, s prijavom povezujemo preglednik koji upotrebljavate odnosno uređaj u svrhe poput provjere autentičnosti, sigurnosti i individualiziranja vašeg računa. Prema vašim postavkama možemo povezati podatke pojedinačnih posjeta s različitim uređajima kako bismo vam prikazivali dosljedne i relevantne informacije. Podatke prikuplja društvo econda GmbH Zimmerstraße 6, 76137 Karlsruhe (www.econda.de) i na platformi econda Audience Relationship spaja ih s profilom. Pritom je isključeno prenošenje podataka trećim pružateljima usluga odnosno u treće zemlje.


Nadalje, obrada i pohrana podataka odvija se samo tijekom razdoblja potrebnog za izvršenje dotične svrhe obrade ili dok traje propisano razdoblje čuvanja podataka (posebice prema trgovačkim i poreznim zakonima). Po ostvarenju svrhe odn. isteku obveze čuvanja odgovarajući se podaci rutinski brišu. Podaci se čuvaju najdulje pet godina.


Commerce Cloud Einstein

Commerce Cloud Einstein (čl. 6 st. 1 toč. a OUZP-a, čl. 25 st. 1 njemačkog Zakona o zaštiti podataka u telekomunikacijama i telemedijima (TTDSG)

Nakon Vaše privole (čl. 6 st. 1 toč. a OUZP-a, čl. 25 st. 1 Zakona o zaštiti podataka u telekomunikacijama i telemedijima (TTDSG)) ova internetska stranica koristi uslugu praćenja Commerce Cloud Einstein tvrtke Shopsystems Salesforce Commerce, Salesforce.com Inc., 5 Wall St. Burlington, MA 01803, SAD. Pomoću te usluge analiziramo Vaše interese kako bismo Vam na temelju Vaših preferencija mogli ponuditi odgovarajuće preporuke proizvoda. To Vam štedi potragu za pravim proizvodom, a k tome Vam se prikazuju i poticaji za daljnje mogućnosti kombinacije. Primatelj tih podataka je tvrtka Salesforce.com EMEA Limited, Village 9 Floor 26 Salesforce Tower 110, Bishopsgate London, UKEC2N 4AY, Ujedinjeno Kraljevstvo, gdje se obrađuju podaci.


Kako bi se zajamčila zaštita podataka, prilikom Vašeg prvog pristupa internetskoj stranici usluga praćenja je deaktivirana – Vašu privolu dajete aktiviranjem odgovarajućih klastera (privola u skladu s čl. 6 st. 1 toč. a OUZP-a, 25 st. 1 Zakona o zaštiti podataka (TTDSG)). Svoju privolu možete, naravno, opozvati u svakom trenutku promjenom postavki u vezi zaštite podataka dolje desno na našoj internetskoj stranici.

Kako bismo Vam mogli davati te preporuke za proizvode, Salesforce nakon Vaše privole u Vaš preglednik postavlja kolačić koji prati Vaše interese za eventualne proizvode kako bi Vam se nakon toga mogle davati točne preporuke.

Nakon Vaše privole prikupljaju se sljedeći podaci:

 • IP adresa
 • staza klikanja
 • informacije o pregledniku
 • informacije o uređaju
 • URL uputitelja
 • vrijeme i trajanje posjeta
 • ID kolačića
 • korisnički ID
 • adresa e-pošte (kod prijavljenih posjetitelja)

Vrijeme spremanja podataka iznosi 1 godinu.


Može doći do prosljeđivanja Vaših podataka u treće zemlje, točnije u SAD, tako da u tom slučaju postoji rizik da američke vlasti mogu obrađivati Vaše podatke u svrhu kontrole i nadzora, a da Vi pritom nemate nikakve mogućnosti pravne zaštite. Međutim, s naše strane poduzimamo moguće mjere potrebne prema zakonu o zaštiti podataka u skladu s čl. 44. i slj. OUZP-a radi uspostave potrebne razine zaštite u trećim zemljama.


Daljnje informacije o temi zaštite podataka kod tvrtke Salesforce Commerce naći ćete na: https://www.salesforce.com/form/other/privacy-request/

Ostale daljnje informacije u usluzi Commerce Cloud Einstein naći ćete na: https://compliance.salesforce.com/en/gdpr


Exactag

Ako ste u okviru našeg postupka za davanje privole pristali na jedan ili više načina oglašavanja (tražilice, prikazno oglašavanje, portali, partnerski programi, retargeting, društvene mreže), osim praćenja započinje i praćenje događaja društva Exactag GmbH Wanheimer Straße 68, 40468 Düsseldorf. Društvo Exactag GmbH na ovoj internetskoj stranici i njezinim podstranicama prikuplja i pohranjuje podatke u svrhe marketinga i optimizacije. Iz tih se podataka mogu kreirati pseudonimizirani korisnički profili. U tu se svrhu mogu primjenjivati kolačići i tehnika zvana fingerprint. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju lokalno u međuspremnik preglednika posjetitelja stranice. Tehnika fingerprint pohranjuje okolišnu varijablu preglednika u bazu podataka, a ne pohranjuje jednoznačne osobne podatke poput IP adrese. Kolačići i/ili tehnika fingerprint omogućavaju ponovno prepoznavanje preglednika. Podaci prikupljeni tehnologijama društva Exactag ne upotrebljavaju se za osobnu identifikaciju posjetitelja ove internetske stranice ako predmetna osoba nije posebno dodijelila suglasnost za to.


Općenite informacije o tome kako funkcioniraju kolačići

U nastavku ćemo opisati kako funkcionira optimizacija internetske stranice na različitim uređajima. Na našim se stranicama na više mjesta upotrebljavaju tzv. kolačići. Služe za to da ponudu možemo oblikovati tako da bude jednostavnija za upotrebu, učinkovitija i sigurnija. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se postavljaju i pohranjuju na vaš krajnji uređaj.


Omogućavaju nam da analiziramo koliko korisnika posjeti našu stranicu. Na taj način sadržaje stranice možemo oblikovati u skladu s potrebama posjetitelja. Osim toga, omogućavaju nam da izmjerimo učinkovitost nekog oglasa i odredimo gdje će se pojavljivati, primjerice ovisno o tematskim interesima korisnika.


Kolačići koje upotrebljavamo imaju jedinstveni korisnički ID. Preko određenih sučelja različite korisničke ID-je možemo dodijeliti pojedinačnom kupcu (npr. prilikom prijave u našu internetsku trgovinu s pametnog telefona ili računala) i tako provesti optimizaciju naše internetske stranice na različitim uređajima.


Kolačići koje upotrebljavamo za potrebe obrade vrlo su dugotrajni i brišu se nakon šest mjeseci ako ih ne odbijete ili obrišete.


Naravno, kolačiće na svojem krajnjem uređaju u postavkama preglednika možete deaktivirati, ograničiti ili obrisati i ručno.


Imajte na umu: Ako deaktivirate postavljanje kolačića, može se dogoditi da nećete moći u potpunosti upotrebljavati sve funkcije naše internetske stranice.Obrada podataka u newsletteru (čl. 6. st. 1. toč. a OUZP-a)


Na našoj stranici možete se prijaviti za primanje našeg besplatnog newslettera. Ako ste pristali primati s.Oliverov newsletter, vašu adresu e-pošte upotrebljavamo za slanje (ako je moguće osobnih) informacija o proizvodima, akcijama, nagradnim igrama i novostima iz svijeta mode, kao i ankete o općenitom zadovoljstvu kupaca. Te podatke pohranjujemo i obrađujemo u svrhu slanja newslettera. Nakon narudžbe na ovoj internetskoj stranici omogućujemo vam da ocijenite proizvod i kupovinu na neovisnoj usluzi za ocjenjivanje eKomi, na koju ćete također biti pozvani putem newslettera.


Korisnički profil za osobnu i individualnu komunikaciju i preporuke proizvoda na različitim uređajima

Ako ste osim toga pristali primati naš newsletter prilagođen vašim individualnim interesima, osim vaše adrese e-pošte obrađujemo prvenstveno i vaše ime i podatke s profila u svrhu slanja newslettera. Uz vašu privolu pratimo vašu korisničku aktivnost na ovoj stranici, našim mobilnim modnim aplikacijama, kao i našim newsletterima.


Analiza aktivnosti korisnika prvenstveno obuhvaća podatke za izvršenje ugovora uz kreiranje osobnih profila odnosno upotrebu postojećih podataka koji omogućavaju zaključke o vašem zanimanju za s.Oliverove proizvode i akcije. Takvi podaci mogu potjecati iz ugovora o kupovini. Pod akcijama se prvenstveno podrazumijevaju događaji u našim prodavaonicama, ali i popusti. Podaci za izvršenje ugovora podrazumijevaju sve vrste podataka povezanih s vašom kupovinom u s.Oliveru. U te podatke spada i to je li artikl zamijenjen ili poslan ili vas je zanimao proizvod koji nije bio isporučiv. Osim toga, to su i kontaktne informacije koje ste dostavili s.Oliveru poput titule, imena i prezimena, adrese e-pošte i datuma rođenja. Može se pohraniti i vaša reakcija na s.Oliverova sredstva oglašavanja (npr. newsletteri koje ste primili i otvorili) i vaša aktivnost tijekom posjete s.Oliverovoj internetskoj stranici ili u aplikaciji (npr. datum posljednje posjete i proizvodi koje ste pogledali).


Opoziv

Obrada se provodi na temelju čl. 6. st. 1. toč. a OUZP-a, a u svakom trenutku možete iskoristiti svoja prava predmetne osobe. Ako imate pitanja, obratite nam se na adresu datenschutz@soliver.com. Privolu za primanje newslettera ili kreiranje personaliziranog korisničkog profila možete u svakom trenutku opozvati s budućim djelovanjem tako da se ovdje na našoj internetskoj stranici odjavite s newslettera. Poveznica na stranicu za odjavu nalazi se ina kraju svakog newslettera.Promidžbene svrhe za postojeće kupce (čl. 6. st. 1. toč. f OUZP-a i čl. 7. st. 3. njemačkog Zakona o suzbijanju nepoštenog tržišnog natjecanja)


Ako ste nam tijekom kupovine robe ili usluga dostavili adresu e-pošte, zadržavamo pravo da vam redovito šaljemo ponude za sličnu robu ili usluge iz našeg asortimana (čl. 7. st. 3. njemačkog Zakona o suzbijanju nepoštenog tržišnog natjecanja). Ako to ne želite, u svakom trenutku možete odbiti upotrebu vaših osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga. U tom slučaju više nećemo obrađivati vaše podatke u tu svrhu. Izjavu o odbijanju možete nam dostaviti bez navođenja razloga, u slobodnom obliku, po mogućnosti na telefon 09302 - 98 00 101, putem e-pošte na adresu datenschutz@soliver.com ili putem pošte na adresu s.Oliver Sales GmbH & Co. KG s.Oliver Straße 1, 97228 Rottendorf, Njemačka. Naravno, u svakom trenutku možete upotrijebiti i poveznicu za odjavu u promidžbenim porukama e-pošte.Kontakt


Obrazac za kontakt (pravna osnova čl. 6. st. 1. toč. a OUZP-a)

Na našoj internetskoj stranici postoji obrazac za kontakt pomoću kojeg elektroničkim putem možete stupiti u kontakt s nama. Ako nam pišete putem obrasca za kontakt, obrađujemo podatke koje ste naveli u obrascu kako bismo stupili u kontakt s vama i odgovorili na vaša pitanja i želje. U tom pogledu poštujemo načelo ekonomičnosti u pogledu korištenja podacima i minimiziranja podataka, pa tako trebate navesti samo one podatke koji su nam neophodno potrebni za stupanje u kontakt s vama. To su vaše ime i prezime, vaša adresa e-pošte, odabir teme i samo polje za poruku. Osim toga, iz tehničkih razloga i u svrhu pravne zaštite obrađujemo i vašu IP adresu. Svi ostali podaci su neobavezna polja i možete ih navesti ako želite (npr. kako bismo mogli bolje odgovoriti na vaša pitanja).
Društvene mreže


Imamo stranice na „društvenim mrežama“. Ukoliko možemo kontrolirati upotrebu vaših podataka, osiguravamo da se poštuju važeće odredbe o zaštiti podataka.


U nastavku donosimo najvažnije informacije o zaštiti podataka u vezi s našim stranicama na društvenim mrežama.


Naziv i adresa subjekta odgovornog za upravljanje

Za stranice poduzeća u smislu OUZP-a i ostalih odredbi o zaštiti podataka osim društva s.Oliver Sales GmbH & Co. KG odgovorni su i:

 • Facebook (Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska)
 • Instagram (Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska)
 • Youtube (Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska)
 • Pinterest (Pinterest Europe Ltd, WeWork, 2 Dublin Landings, N Wall Quay, Dublin 1, D01 V4A3)

Te platforme i njihove funkcije upotrebljavate na vlastitu odgovornost. To se posebice odnosi na upotrebu interaktivnih funkcija (npr. komentiranje, dijeljenje, ocjenjivanje).


Uz vašu suglasnost podaci se po potrebi prenose u treću zemlju izvan EU, u kojoj je možda potrebna niža razina zaštite podataka nego u EU (čl. 49. st. 1. pods. 1. toč. a OUZP-a).


Svrha i pravna osnova

Imamo stranice i na društvenim mrežama kako bismo mogli komunicirati s posjetiteljima tih stranica i obavještavati ih o svojim ponudama.


Osim toga, prikupljamo podatke i u statističke svrhe, za daljnji razvoj i optimizaciju sadržaja i atraktivnije oblikovanje svoje ponude. Potrebne podatke (npr. ukupan broj posjetitelja ili posjeta stranici, aktivnosti na stranici i podatke koje ostavljaju posjetitelji, interakcije) obrađuju i dostavljaju nam društvene mreže. Nemamo utjecaja na kreiranje i prikaz podataka.


Osim toga, vaše osobne podatke pružatelji usluga društvenih mreža, ali i društvo s.Oliver Sales GmbH & Co. KG obrađuju u marketinške svrhe, za komunikaciju i svrhe oglašavanja. Zbog toga je moguće da se npr. na temelju vaše korisničke aktivnosti i interesa koji proizlaze iz toga kreiraju korisnički profili. Na taj način, između ostalog, možemo uključivati oglase izvan platforme, za koje pretpostavljamo da odgovaraju vašim interesima. U tu se svrhu u pravilu postavljaju kolačići na vaše računalo. Neovisno o tome, na vašem korisničkom profilu mogu se pohranjivati i podaci koji se ne prikupljaju izravno s vaših krajnjih uređaja. Pohranjivanje i analiza provodi se na raznim uređajima, prvenstveno, ali ne isključivo, ako ste registrirani kao član i prijavljeni na dotičnu platformu.


Osim toga ne prikupljamo niti ne obrađujemo druge osobne podatke.


Društvo s.Oliver Sales GmbH & Co. KG vaše osobne podatke obrađuje na temelju legitimnih interesa u pogledu učinkovitog informiranja i komunikacije prema čl. 6. st. 1. podst. 1 toč. f OUZP-a.


Ako se zatraži da date privolu za obradu podataka odn. ako klikom na gumb ili sl. izjavite suglasnost (opt in), pravna osnova za obradu podataka je čl. 6. st. 1. podst. 1 toč. a i čl. 7. OUZP-a.


Vaša prava / mogućnost opoziva

Ako ste član neke društvene mreže, a ne želite da ta mreža preko naših stranica na toj mreži prikuplja podatke o vama i spaja s vašim članskim podacima pohranjenim na dotičnoj mreži,

 • prije nego što posjetite našu strancu na dotičnoj mreži, odjavite se s te mreže,
 • obrišite kolačiće s vašeg računala,
 • zatvorite preglednik i ponovo ga pokrenite

Nakon ponovne prijave, za mrežu ste ponovo prepoznatljivi kao određeni/a korisnik/ca.


Detaljan prikaz obrade podataka i mogućnosti izuzimanja (opt out) na pojedinim mrežama opisan je na poveznicama u nastavku:


Facebook
Izjava o zaštiti podataka: https://www.facebook.com/about/privacy/
Izuzimanje: https://www.facebook.com/settings?tab=ads und http://www.youronlinechoices.com

Instagram
Izjava o zaštiti podataka: https://help.instagram.com/519522125107875
Izuzimanje: http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp und http://www.youronlinechoices.com

Youtube
Izjava o zaštiti podataka: https://policies.google.com/privacy
Izuzimanje: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de und http://www.youronlinechoices.com

Pinterest
Izjava o zaštiti podataka: https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy
Izuzimanje: https://help.pinterest.com/en/article/personalization-and-data

Kako nemamo potpuni pristup vašim osobnim podacima, ako želite iskoristiti svoja prava predmetne osobe, obratite se izravno pružateljima usluge društvene mreže, jer svaki od njih ima pristup osobnim podacima svojih korisnika i može provesti odgovarajuće mjere i dati informacije.


Izjava o autorskom pravu i pravu umjetnika

Ako na našoj stranici na nekoj društvenoj mreži želite objaviti slike, tekstove, nacrte, videozapise, glazbu itd., morate znati da time možda toj mreži ustupate ukupna prava korištenja, što bi u konačnici moglo imati pravne posljedice za vas, ako vi niste autor ili ako nemate autorska prava za te materijale.Kupovanje u internetskoj trgovini (čl. 6. st. 1. toč. b OUZP-a)


U našoj internetskoj trgovini kupovinu možete izvršiti na dva načina:

 • tako da kreirate korisnički račun (uklj. sudjelovanje u s.Oliverovu programu vjernosti)
 • tako da narudžbu predate kao gost

Prilikom prijave u svrhu provedbe narudžbe i plaćanja, provjere boniteta i sprečavanja prevara morate unijeti sljedeće podatke u obaveznim poljima označenim zvjezdicom (*):

 • ime, adresu, poštanski broj, mjesto, datum rođenja i adresu e-pošte
 • ako želite dostavu na drugu adresu, morate ponovo odvojeno unijeti ime, adresu, poštanski broj i mjesto

Osim toga, pohranjuje se IP adresa korisnika, datum i vrijeme registracije (pozadinski tehnički podaci).


Naručivanje u svojstvu gosta:

Ako se u našoj internetskoj kupovini odlučite robu naručiti kao gost, u našoj trgovini neće se kreirati korisnički račun. Pri sljedećoj narudžbi morat ćete ponovo unijeti podatke za provedbu narudžbe.


Nadalje, podaci se obrađuju kako je opisano u rubrici "Mjere praćenja i upotreba kolačića". Naravno, dostupne su vam opisane mogućnosti za stupanje u kontakt i prava predmetnih osoba.Sustavi plaćanja / provjera boniteta / sprečavanje prevara (čl. 6. st. 1. toč. b i f OUZP-a)


U našoj internetskoj trgovini dostupni su vam različiti načini plaćanja. U tu svrhu prikupljamo potrebne podatke bitne za plaćanje, kako bismo mogli provesti vašu narudžbu i plaćanje. Osim toga, iz tehničkih razloga i u svrhu pravne zaštite obrađujemo i vašu IP adresu.


Određeni osobni podaci, obavezni podaci, potrebni su za izvršenje ugovora. Bez tih podataka ugovor se ne može sklopiti jer se ne bi mogao provesti. Podaci se u svrhu provedbe plaćanja prenose našim pružateljima usluga plaćanja.


Sustav plaćanja koji primjenjujemo upotrebljava SSL enkripciju za zaštitu prijenosa podataka.


Dostupnost pojedinog načina plaćanja ovisi o rezultatu naše provjere vašeg boniteta.


Napomena o plaćanju kreditnim karticama: Kako je uobičajeno za kreditne kartice, podatke o kartici provjerava društvo Concardis GmbH, Helfmann-Park 7, 65760 Echborn, koje provodi i autorizaciju.


Napomena o izravnom bankovnom prijenosu: Ako kao način plaćanja odaberete izravni bankovni prijenos, odmah nakon odabira bit ćete preusmjereni na stranice društva Sofort GmbH, Theresienhöhe 12, 80339 München, gdje ćete autorizirati plaćanje.


Napomena za plaćanje putem PayPala: PayPal je poduzeće društva PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A. 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luksemburg. Ako osoba prilikom naručivanja u našoj internetskoj trgovini kao način plaćanja odabere „Paypal“, njezini se podaci automatski prenose PayPalu. Odabirom tog načina plaćanja dotična osoba pristaje na prijenos osobnih podataka potrebnih za izvršenje plaćanja. Osobni podaci koji se prenose PayPalu u pravilu su ime, prezime, adresa, adresa e-pošte, IP adresa, broj telefona, broj mobilnog telefona i ostali podaci potrebni za izvršenje plaćanja. Za izvršenje ugovora o kupovini potrebni su i osobni podaci u vezi s konkretnom narudžbom. Pojedinosti o zaštiti podataka na Paypalu možete pronaći ovdje. Imajte na umu da se uz vašu privolu podaci stoga eventualno prenose u treću zemlju izvan EU/EGP-a, u kojoj je možda potrebna niža razina zaštite podataka nego u EU (čl. 49. st. 1. pods. 1. toč. a OUZP-a).


Napomene o avansnom plaćanju: Ako plaćate avansno, prvo ćete dobiti račun. Čim ga podmirite na bankovni račun koji smo naveli, odmah ćemo vam poslati naručene artikle.
Obrada podataka u sustavu za obradu narudžbi


Kako bi vam naši proizvodi bili što dostupniji, u našoj internetskoj trgovini ne nudimo samo robu koja se nalazi u našem glavnom skladištu, nego i artikle koji su još dostupni u nekim našim prodavaonicama. Pritom možete profitirati od znatno šireg asortimana i, ako odaberete da vam se proizvodi dostave u prodavaonicu, naručiti proizvode koji su u internetskoj trgovini rasprodani. Kao i inače, potražite željene proizvode na našoj internetskoj stranici i već ćete u košarici primijetiti ako se neki artikli šalju iz neke prodavaonice. Naš sustav za obradu narudžbi automatski određuje s koje se lokacije šalju artikli koje ste naručili, na temelju različitih kriterija poput dostupnosti robe i isplativosti. Na taj način možemo osigurati da sve željene artikle primite najbrže moguće i u što manje isporuka. Stoga se vaša narudžba mora prenijeti u sustav za obradu narudžbi. Pružatelj usluge je tvrtka Manhattan Associates Europe B.V. (Buizerdlaan 2, 3435 SB Nieuwegein, Nizozemska), sustavom upravlja s.Oliver, a poslužitelji se nalaze u Njemačkoj. Dakle, s.Oliver u sustavu za obradu narudžbi pohranjuje i obrađuje vaše podatke u skladu s OUZP-om iz legitimnog interesa u svrhu učinkovite distribucije i obrade vaše narudžbe.Suradnja s lokalnim pružateljima usluga


Na svojoj internetskoj stranici nudimo vam različite usluge koje vam, između ostalog, omogućavaju još bolju dostupnost proizvoda i jednostavniju dostavu paketa. Za potrebe tih usluga prikupljamo podatke o vašem prebivalištu, npr. kako bismo mogli odrediti koja vam je najbliža s.Oliver prodavaonica.


Određivanje najbliže s.Oliver prodavaonice

Na našoj internetskoj stranici možete pronaći lokator prodavaonica. Ako navedete svoju trenutačnu lokaciju ili upotrijebite funkciju lociranja usluge Google Maps (vidi upotrebu usluge Google Maps) pomoću lokatora prodavaonica prikazat će vam se najbliže s.Oliver odnosno partnerske prodavaonice. Lokator s.Oliver prodavaonica omogućava vam i da pomoću različitih filtara poput ženske ili muške kolekcije, određenih s.Oliverovih brendova ili usluga točno pronađete prodajno mjesto s.Olivera koje vam najbolje odgovara.


Pritom se oslanjamo na naš legitiman interes prema čl. 6. st. 1. toč. f OUZP-a. Svoja prava predmetne osobe možete iskoristiti kad god želite. Ako imate pitanja o postupku ili želite s nama razgovarati o rezultatima, obratite nam se na adresu datenschutz@soliver.com.Provjera dostupnosti artikla u nekoj prodavaonici s.Oliver


Za sve ponuđene s.Oliver artikle možete brzo i jednostavno provjeriti jesu li dostupni i u s.Oliver prodavaonici blizu vas. Na stranici s detaljnim opisom željenog proizvoda kliknite na gumb „Dostupnost u najbližoj prodavaonici“, koji se nalazi s desne strane slike artikla. Kad unesete neki poštanski broj, automatski pronalazimo sve prodavaonice u krugu od 100 km u kojima je artikl vjerojatno dostupan (postoji mogućnost da će se u međuvremenu rasprodati).Preuzimanje i povrat internetske narudžbe u prodavaonici


Naša usluga „Preuzimanje i povrat internetske narudžbe u trgovini“ omogućava vam da robu u miru naručite od kuće, putem interneta, i odaberete dostavu paketa u jednu od ponuđenih s.Oliver prodavaonica. U njoj možete jednostavno pokupiti paket bilo kad za vrijeme radnog vremena. Za preuzimanje vam je potrebna samo važeća identifikacijska isprava (osobna iskaznica ili vozačka dozvola). Naravno, za preuzimanje možete ovlastiti i nekog drugog. U tu svrhu toj osobi morate izdati punomoć.


Za korištenje te usluge tijekom narudžbe kao adresu za dostavu odaberite „Dostava u s.Oliver prodavaonicu“ i odaberite željenu prodavaonicu. Kad pošaljete narudžbu, obavijestit ćemo s.Oliver prodavaonicu o vašoj narudžbi kako bi djelatnici prilikom preuzimanja mogli provjeriti vaše isprave.Google Maps


Na svojoj internetskoj stranici upotrebljavamo uslugu Google Maps (API) društva Google LLC., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD („Google“). Google Maps je internetska usluga za prikaz interaktivnih (zemljopisnih) karata, za vizualno prikazivanje geografskih informacija. Upotrebom ove usluge prikazuje vam se naša lokacija i olakšava eventualan dolazak.


Već prilikom otvaranja stranice u koju je ugrađena karta usluge Google Maps informacije o vašem korištenju naše stranice (kao npr. IP adresa) prenose se na poslužitelj Googlea u SAD-u i tamo se pohranjuju. To se događa neovisno o tome pruža li Google korisnički račun preko kojeg ste prijavljeni ili ako nema korisničkog računa. Ako ste prijavljeni u Google, vaši podaci izravno se povezuju s vašim računom. Ako ne želite da se podaci povezuju s vašim profilom na usluzi Google, prije aktiviranja gumba morate se odjaviti. Google pohranjuje vaše podatke (čak i one neprijavljenih korisnika) kao korisničke profile i analizira ih. Takva analiza provodi se prvenstveno prema čl. 6. st. 1. toč. a OUZP-a, na temelju legitimnih interesa društva Google za prikaz personaliziranih oglasa, istraživanja tržišta i/ili prikladnog oblikovanja njegove internetske stranice. Imajte na umu da se uz vašu privolu podaci eventualno prenose u treću zemlju izvan EU/EGP-a, u kojoj je možda potrebna niža razina zaštite podataka nego u EU (čl. 49. st. 1. pods. 1. toč. a OUZP-a). Imate pravo prigovora na kreiranje tih korisničkih profila, a kako biste ga ostvarili, morate se obratiti usluzi Google.


Ako niste suglasni s budućim prijenosom svojih podataka tvrtki Google u okviru upotrebe usluge Google Maps, postoji mogućnost da potpuno deaktivirate internetsku uslugu Google Maps tako da isključite korištenje javascripta u svojem pregledniku. Tada se Google Maps i prikaz karte na ovoj internetskoj stranici neće moći upotrebljavati. Uvjete korištenja Googlea možete vidjeti na adresi http://www.google.de/intl/de/policies/terms/regional.html a dodatne uvjete korištenja za Google karte pronaći ćete na adresi https://www.google.com/intl/de_US/help/terms_maps.html


Detaljne informacije o zaštiti podataka u vezi s upotrebnom usluge Google Maps možete pronaći na internetskoj stranici društva Google („Google Privacy Policy“): http://www.google.de/intl/de/policies/privacy/Osiguranje internetske trgovine od napada (Cloud Flare)


Ova stranica iz sigurnosnih razloga i u svrhu zaštite prijenosa povjerljivih sadržaja, kao npr. upite koje šaljete nama kao vlasniku stranice, upotrebljava SSL enkripciju. Šifriranu vezu prepoznat ćete po tome da se adresni sklop preglednika mijenja iz „http://“ u „https://“ i po simbolu lokota na traci preglednika. Ako je aktivirana šifrirana veza, treće strane ne mogu čitati podatke koje nam prenosite. Kako bismo vam na svojoj internetskoj stranici mogli osigurati siguran prijenos podataka putem SSL enkripcije, kako bismo se zaštitili od napada i optimizirali trajanje učitavanja stranice, upotrebljavamo uslugu društva Cloudflare, Inc. 101 Townsend St San Francisco, CA 94107. Imajte na umu da se uz vašu privolu podaci stoga eventualno prenose u treću zemlju izvan EU/EGP-a, u kojoj je možda potrebna niža razina zaštite podataka nego u EU (čl. 49. st. 1. pods. 1. toč. a OUZP-a). Cloudflare prikuplja statističke podatke o posjetima ove internetske stranice. Podatke za pristup čine: Naziv učitane internetske stranice, datoteka, datum i vrijeme učitavanja, količina prenesenih podataka, podatak o uspješnom učitavanju, tip i verzija preglednika, operativni sustav korisnika, URL adresa s koje posjetitelj dolazi (stranica koju je prethodno posjetio), IP adresa i pružatelj internetskih usluga. Cloudfare upotrebljava podatke iz izvještaja za statističke analize u svrhu rada, sigurnosti i optimiziranja ponude. Pročitajte i odredbe o zaštiti podataka društva Cloudflare koja možete pronaći ovdje https://www.cloudflare.com/privacypolicy/.


Pritom se oslanjamo na naš legitiman interes prema čl. 6. st. 1. toč. f OUZP-a. Svoja prava predmetne osobe možete iskoristiti kad god želite. Ako imate pitanja, obratite nam se na adresu datenschutz@soliver.com.Verzija 02.12.2021

Samo trenutak, uskoro nastavljamo

Pogreška

ZATVORI

Samo trenutak, uskoro nastavljamo

Pogreška

ZATVORI