WE CARE People | Planet | Future

s.Oliver izrazito drži do održivosti. Naš moto: WE CARE. For PEOPLE, the PLANET and the FUTURE.

Zalažemo se za čovjeka i prirodu i svojim kupcima nudimo modu iz odgovorne proizvodnje. U proizvodnji svih naših proizvoda poštujemo minimalne socijalne standarde. Osim toga, provodimo i stroge kontrole štetnih tvari i svojim dobavljačima postavljamo jasne zahtjeve u pogledu dobrobiti životinja.
Saznajte više

Odmah prepoznajte koji su proizvodi održivi

Marka WE CARE
pomoći će Vam u tome
U svojoj strategiji održive proizvodnje sve više upotrebljavamo materijale od recikliranih vlakana i one s certifikatom održivosti, kao i ekološke postupke proizvodnje. Artikli koji posebno podupiru naše načelo održivosti označeni su malom etiketom.
Zanima Vas što WE CARE modele čini održivima?

Naši kriteriji prihvatljivosti za WE CARE:

Pamuk i viskoza

Vlakna s certifikatom održivosti

Mnogi naši proizvodi nose oznaku WE CARE jer za njihovu proizvodnju upotrebljavamo vlakna s certifikatom održivosti. To su prirodna vlakna poput pamuka i viskoze.
U uzgoju pamuka, između ostalog, ne primjenjuje se umjetno navodnjavanje i upotrebljava se manje pesticida nego uobičajenim metodama uzgoja. Osim toga, uzgajivači pamuka se educiraju i podupiru kroz društvene projekte. Celuloza viskoze s certifikatom održivosti potječe iz uzgoja s FSC ili PEFC certifikatima. Daljnja obrada sirovine u predivo od viskoze odvija se u zatvorenom proizvodnom krugu u kojem se primjenjuju upotrijebljeni resursi, a na taj se način čuva okoliš.

Cotton made in Africa

U okviru akcije Cotton made in Africa (CmiA) s.Oliver od 2009. godine nabavlja pamuk iz Afrike. Na taj način podržavamo male afričke uzgajivače i otkupom određene količine pamuka pružamo im stabilniji izvor prihoda. Inicijativa podupire edukacije o održivom uzgoju pamuka, sudjeluje u društvenim projektima i doprinosi zaštiti okoliša. U uzgoju su isključeni genetski inženjering i umjetno navodnjavanje. Na taj se način štedi više od 500 litara vode po majici. Osim toga, emitira se do 40 % manje stakleničkih plinova po kilogramu pamuka.

Better Cotton Initiative

Još jedan važan partner za našu nabavu održivog pamuka je akcija Better Cotton Initiative (BCI). Uzgajivači koji imaju licencu za prodaju Better Cotton pamuka moraju ispunjavati minimalne društvene i ekološke kriterije i u tom se smislu trajno usavršavati. U ekološkom se području Better Cotton odlikuje, primjerice, smanjenom primjenom pesticida, boljim iskorištavanjem vode i načinom uzgoja pri kojem se pazi na održavanje plodnosti tla i raznolikosti vrsta.
Nabavom pamuka preko inicijativa Cotton made in Africa i Better Cotton slijedimo načelo bilance mase. Više informacija možete pronaći ovdje.
Dajemo novi život materijalima

Reciklirana vlakna

Za doprinos načelu cirkularnosti u proizvodnji tekstila za svoje proizvode upotrebljavamo veći udio materijala od recikliranih vlakana.
Pritom, s jedne strane, upotrebljavamo vlakna proizvedena od reciklirane plastike, npr. poput PET-boca. Na primjer, vlakna REPREVE®. S druge strane, postoje i reciklirana vlakna dobivena iz tekstilnog otpada pri proizvodnji ili od stare odjeće. U tu se svrhu ostaci materijala prvo razlažu na sastavne dijelove, pri čemu u različitim koracima proizvodnje nastaje nova sirovina, a od nje novo predivo. Sva reciklirana vlakna korištena u našim proizvodima certificirana su prema standardima Global Recycled Standard (GRS) ili Recycled Claim Standard (RCS) te stoga podliježu strogim kontrolama u proizvodnji i distribuciji.
Traperice, ali održive!

Ekološka proizvodnja

Bojenje i izbjeljivanje traperica postupci su u kojima se može uštedjeti znatna količina energije i kemikalija.
Kako bismo povisili taj potencijal i u svojim kolekcijama nudili što više traperica proizvedenih na ekološki način, upotrebljavamo mjerni postupak „Environmental Impact Measurement“ (EIM) španjolskog tehnološkog poduzeća Jeanologia®. Primjenom inovativnih postupaka poput laserske tehnike, ozona ili „e-flowa“ možemo povisiti sigurnost na radu i, ovisno o proizvodu, smanjiti potrošnju vode i kemikalija za do 80 %.
Better together

Izbjegavajte povrate u svrhu zaštite klime

Mnogi naši proizvodi već se šalju bez štetnih učinaka na klimu, a emisije se nadoknađuju investicijama u projekte za ublažavanje klimatskih promjena. No zajedno možemo postići još više.
Što možete učiniti? Pogledajte naš online savjetnik. Tamo ćete osim tablice s brojevima koja će Vam pomoći da se izmjerite, pronaći i interaktivni vodič za veličine, uz koji ćete moći odabrati optimalnu za veličinu.

WE CARE People | Planet | Future

Ovdje ćete saznati sve o našem zalaganju u područjima društvenih standarda, upravljanja štetnim tvarima, zaštiti životinja, održivim sirovinama, recikliranju, ublažavanju klimatskih promjena i učinkovitoj upotrebi resursa.