Naš program za budućnost

Održiviji materijali

Veća održivost od početka do kraja

Stvaranje održivijeg proizvoda započinje već kod dizajniranja i odabira materijala. Još nismo savršeni, ali pred očima imamo jasan cilj: daljnje proširivanje udjela naših odgovornih materijala. Time smanjujemo rizike za ljude i okoliš.

Pamuk

Pamuk je jedna od naših najvažnijih sirovina. Za poticanje društveno i ekološki proizvedenih vlakana upotrebljavamo verificirano održivi pamuk incijativa Better Cotton ili Cotton Made in Africa kao i certificirani organski i reciklirani pamuk. Kroz naš projekt osnaživanja poljoprivrednika uz kupnju održivih materijala podržavamo poljoprivrednike u uzgoju organskog pamuka u Indiji.

Materijali životinjskog podrijetla

Materijale životinjskog podrijetla nabavljamo samo iz odgovornih izvora. Na taj način štitimo dobrobit životinja. U tu svrhu radimo s materijalima životinjskog podrijetla certificiranima prema normama Good Cashmere Standard ili Leather Working Group. Za odabrane grupe proizvoda kod kojih su dosad primjenjivani materijali životinjskog podrijetla kao što je koža pokušavamo kontinuirano povećati udio veganskih alternativa.

Više informacija o pamuku koji primjenjujemo i o načinu njegovog certificiranja:

Celulozna vlakna

U celulozna vlakna spadaju npr. viskoza, modal ili liocel. Ona se proizvode iz obnovljivih sirovina, osobito od drva. Pritom se oslanjamo na održivija vlakna marke LENZING™ tvrtke BIRLA CELLULOSE™.

Sintetička vlakna

Radimo na tome da u našim proizvodima upotrebljavamo što manje novog poliestera. Korištenjem recikliranog poliestera vlakna dulje držimo u kružnom toku materijala tako da se ne troše novostečeni resursi. Reciklirani poliester potječe npr. od PET boca ili rabljene odjeće. Sve u svemu, radimo na tome da smanjimo primjenu sintetičkih materijala.

Koji je naš sljedeći korak

U našoj strategiji za održivije materijale već nekoliko si godina kontinuirano postavljamo ciljeve za primjenu još održivijih materijala u svim našim proizvodima. Na tome ćemo nastaviti raditi i u budućnosti – za još bolje modne kombinacije!

Cirkularnost i održavanje

Istaknuti proizvodi

Zaštita okoliša

Održivost

Imate li pitanja ili prijedloga?

Smatrate li neke druge teme i mjere puno važnijima ili imate pitanja i prijedloga u vezi s našim konceptima održivosti? Porazgovarajmo o tome!
Znamo da je pred nama još dugi put – puno je toga za učiniti. Zanima nas Vaše iskreno mišljenje o tome. Javite nam se e-poštom na team.sustainability@de.soliver.com.