Naš program za planet

Zaštita okoliša i klime

Naša odgovornost za prirodu i okoliš

Zagrijavanje Zemlje, smanjivanje bioraznolikosti i oskudica vode ukazuju na nužnost preuzimanja veće odgovornosti za prirodu i okoliš. I tekstilna industrija doprinosi mnogim od tih negativnih utjecaja na okoliš pa se stoga nalazi pred promjenom.
Aktivno sudjelujemo u oblikovanju te promjene i suočavamo se s izazovom! Mjerama za zaštitu klime, upravljanjem kemikalijama i brigom za dobrobit životinja smanjujemo negativne utjecaje na okoliš i štedimo resurse.

Zaštita klime

Tekstilna industrija odgovorna je za gotovo 10 % globalnih emisija CO2 – više od međunarodnog zračnog i pomorskog prometa zajedno (izvor: EU). Kako bismo pridonijeli smanjenju emisija CO2, trenutačno izračunavamo naš ugljični otisak kako bismo zajedno s Inicijativom za znanstveno utemeljene ciljeve (eng. Science Based Target Initiative – SBTi) utvrdili znanstveno utemeljene planove za smanjenje stakleničkih plinova.

Upravljanje vodom i kemikalijama

Tekstilna industrija odgovorna je za oko 20 % globalnog zagađivanja voda (izvor: EU). Kako bismo promijenili nešto u vezi s time, u suradnji s organizacijom ZDHC uključeni smo u digitalni sustav upravljanja kemikalijama. Povrh toga kontroliramo kemikalije koje se upotrebljavaju u proizvodnji. Poštivanje tih normi kontroliramo ispitivanjima otpadnih voda. Osim toga, za smanjenje naših utjecaja na okoliš primjenjujemo inovativne postupke.

Koji je naš sljedeći korak

Moramo i želimo si postaviti konkretne ciljeve za smanjenje emisija štetnih tvari. Marljivo radimo na tome jer sat otkucava. Osim toga, sve češće upotrebljavamo ekološki prihvatljive metode oplemenjivanja.

Društvena odgovornost

Materijali

Istaknuti proizvodi

Održivost

Imate li pitanja ili prijedloga?

Smatrate li neke druge teme i mjere puno važnijima ili imate pitanja i prijedloga u vezi s našim konceptima održivosti? Porazgovarajmo o tome!
Znamo da je pred nama još dugi put – puno je toga za učiniti. Zanima nas Vaše iskreno mišljenje o tome. Javite nam se e-poštom na team.sustainability@de.soliver.com.