Održiviji poticaji

Naši istaknuti održiviji proizvodi

Što naše proizvode čini održivijima

Kako bismo svoje modele proizveli tako da budu što održiviji, istovremeno radimo na dva kolosijeka: S jedne strane, oslanjamo se na primjenu održivijih materijala, npr. certificiranog organskog pamuka ili recikliranog poliestera. Njih korak po korak integriramo u sve svoje proizvode.

S druge strane, redovito kreiramo posebne kolekcije istaknutih proizvoda. Oni se fokusiraju na više elemenata naše strategije održivosti i daju poticaje za budući razvoj naše mode. U to se ubrajaju, na primjer, naši cirkularni proizvodi iz kolekcije 360° ili modeli bojeni novom generacijom bojila za tkanine, kod kojih se primjenjuju osobito ekološke metode bojenja.

Informacije o tome za sve ćete proizvode naći u detaljima o proizvodu u web shopu i na etiketama proizvoda.

Kolekcija 360°

S proizvodima iz kolekcije 360° radimo prve korake u smjeru kružnog gospodarstva. Proizvodi se dizajniraju tako da se mogu lakše recikirati. Za njih se upotrebljava što je manje moguće materijala koji se sastoje od recikliranih tvari. Osim toga, u svrhu štednje resursa primjenjujemo inovativne i ekološkije metode oplemenjivanja.

Osnaživanje poljoprivrednika

Našim projektom osnaživanja poljoprivrednika pružamo podršku poljoprivrednicima u Indiji kod prelaska s konvencionalnog uzgoja pamuka na uzgoj organskog pamuka. U tu svrhu, poljoprivrednicima od kojih u izravnim i certificiranim opskrbnim lancima nabavljamo pamuk plaćamo dodatnu naknadu.

Bojenje tkanina nove generacije

Kako bismo svoje prirodne resurse iskorištavali na još održiviji i učinkovitiji način, za proces bojenja naših tkanina primjenjujemo inovativne tehnologije. Zahvaljujući procesima bojenja tkanina nove generacije, u procesu bojenja ne rasipamo vodu i ne upotrebljavamo ekološki štetne kemikalije.

Mineralna bojila

Boje naših proizvoda dolaze od prirodnih bojila, koja potječu iz stijena i minerala. Time svaki proizvod dobiva individualni karakter i individualnu boju koja se mijenja s vremenom te na taj način priča vlastitu priču.

Materijali

Cirkularnost i održavanje

Društvena odgovornost

Održivost