Naš program za ljudska prava

Društvena odgovornost

Odgovornost za naše bližnje

U proizvodnji naših proizvoda sudjeluju ljudi širom svijeta. Svjesni smo odgovornosti koja proizlazi iz toga. Stoga je samo po sebi razumljivo da se globalno zalažemo za ljudska prava i poboljšanje uvjeta rada. Time dajemo svoj doprinos održivijoj tekstilnoj industriji.

2022. godine pristupili smo zakladi Fair Wear, vodećoj europskoj organizaciji za poboljšanje uvjeta rada u tvornicama tekstila i u opskrbnim lancima. Zajedno s daljnjim nevladinim organizacijama, sindikatima i drugim članicama, Fair Wear se zalaže za najviše standarde rada u tekstilnoj industriji. Prilikom prve provjere učinkovitosti marke 2023. godine , zaklada Fair Wear ocijenila je tvrtku s.Oliver ocjenom „Good”.

Transparentnost

Kako biste mogli donijeti odgovornu odluku o kupnji, morate znati gdje se i pod kojim uvjetima proizvode naši proizvodi. Od 2020. godine objavljujemo imena dobavljačas kojima surađujemo. Ubuduće želimo ići korak dalje i integrirati opskrbne lance za sve svoje proizvode izravno u web shopu. U tu svrhu od 2023. godine surađujemo s njemačkim tehnoloških poduzećem Retraced.

Poboljšavanje uvjeta rada

Zahvaljujući našem sustavu upravljanja rizicima, možemo pravodobno detektirati opasnosti u svojem opskrbnom lancu i poduzeti nešto protiv njih. Zasebni timovi redovito provjeravaju naše proizvodne lokacije, a u suradnji sa zakladom Fair Wear provodimo osposobljavanja u vezi standardnih uvjeta rada. Zaposlenici i sindikati mogu nam uputiti prigovore i prijedloge putem sustava prijava zaklade Fair Wear.

Koji je naš sljedeći korak

U suradnji sa zakladom Fair Wear Foundation radimo na prilagodbi svojih poslovnih procesa kako se oni ne bi štetno odražavali na naše dobavljače (npr. tako što izbjegavamo preinake dizajna proizvoda u posljednjem trenutku). Također, planiramo pokretanje pilotnog projekta na temu plaća dostatnih za životne potrebe.

Zaštita okoliša

Cirkularnost i održavanje

Materijali

Održivost

Imate li pitanja ili prijedloga?

Smatrate li neke druge teme i mjere puno važnijima ili imate pitanja i prijedloga u vezi s našim konceptima održivosti? Porazgovarajmo o tome! Znamo da je pred nama još dugi put – puno je toga za učiniti. Zanima nas Vaše iskreno mišljenje o tome. Javite nam se e-poštom na team.sustainability@de.soliver.com.