Naš program za planet

Održivija ambalaža i otprema

Smanjenje i recikliranje

Ambalaža je važna za učinkovit i nesmetan transport naših proizvoda. Stoga je se ne možemo kompletno odreći. Međutim, gdje god je to moguće, primjenu ambalažnih materijala smanjujemo na najmanju mjeru. Osim toga, pretežno upotrebljavamo certificirane i reciklirane materijale kako bismo zajamčili cirkularnost.
Primjer za to predstavlja tzv. „polyloop”: Plastični omoti, tzv. poli vrećice, u koje su radi zaštite zapakirani naši proizvodi, u potpunosti se sastoje od recikliranih materijala. Prilikom distribucije robe iz našeg logističkog centra u naše s.Oliver prodavaonice prikupljamo jedan dio tih poli vrećica kako bismo ih preradili u nove i na taj način zatvorili kružni tok recikliranja.

Ambalaža

Primjenom kartonskih dostavnih kutija optimalne veličine i vrlo lakih omota za slanje u stanju smo stalno smanjivati količinu papira koja nastaje pri transportu kod internetske prodaje. K tome, kontinuiranom povećavanjem udjela recikliranog papira u našim vrećicama za nošenje štedimo dragocjene resurse.

Izbjegavanje povrata

Mnogi naši proizvodi već se otpremaju bez štetnih učinaka na klimu, a emisije se nadoknađuju investicijama u projekte za ublažavanje klimatskih promjena. No zajedno možemo postići još više. Koristite se našim online savjetnikom. Pored tablice veličina, koja će Vam pomoći pri uzimanju mjera, tamo ćete pronaći i naš interaktivni savjetnik za veličine..

Koji je naš sljedeći korak

Postoje razni putovi kojima bismo ubuduće mogli kročiti. Na primjer, radimo na uvođenju višekratno upotrebljivih kartonskih dostavnih kutija te upotrebi cirkularnih i recikliranih ambalažnih varijanti.

Cirkularnost i održavanje

Istaknuti proizvodi

Materijali

Održivost

Imate li pitanja ili prijedloga?

Smatrate li neke druge teme i mjere puno važnijima ili imate pitanja i prijedloga u vezi s našim konceptima održivosti? Porazgovarajmo o tome! Znamo da je pred nama još dugi put – puno je toga za učiniti. Zanima nas Vaše iskreno mišljenje o tome. Javite nam se e-poštom na team.sustainability@de.soliver.com.